Twitter introduce un algoritm sofisticat pentru filtrarea postărilor în Timeline

11.02.2016
Twitter introduce un algoritm sofisticat pentru filtrarea postărilor în Timeline

În curând, sortarea cronologică a postărilor ce apar în Timeline-ul contului de Twitter va fi completată de un filtru bazat pe algoritmi sofisticaţi, reţeaua de socializare mutând astfel anumite tweet-uri la începutul listei pentru a le spori vizibilitatea.

Cu un mod de operare ce aminteşte de sistemul folosit deja în reţeaua Facebook, noul algoritm de filtrare a postărilor este disponibil ca funcţie opţională, deocamdată. Treptat, în cursul săptămânilor următoare compania va implementa acest sistem pentru toţi utilizatorii, trecerea la noul algoritm fiind anunţată cu un mesaj afişat în aplicaţia pentru mobil, sau interfaţa web a reţelei de socializare.

Twitter introduce un algoritm sofisticat pentru filtrarea postărilor în Timeline

Urmând exemplul Facebook, Twitter va sorta postările din Timeline ţinând cont de mai multe variabile, cum ar fi frecvenţa cu care am interacţionat în trecut cu persoana respectivă.

Administratorii reţelei de socializare dau asigurări că Twitter nu se transformă într-un nou Facebook, rolul noului algoritm fiind doar de a asigura că nu ratăm veştile importante. Exceptând conţinutul afişat prioritar, Timeline-ul rămâne la modul de organizare invers-cronologică cu care ne-am obişnuit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult