Twitter nu mai afișează postările noi în ordine cronologică. Cum funcționează noul mod algoritmic

11.03.2022
Twitter nu mai afișează postările noi în ordine cronologică. Cum funcționează noul mod algoritmic

La fel ca pe Facebook, postările apărute în timeline-ul Twitter sunt de acum afișate în funcție de prioritatea stabilită de algoritmii platformei. În continuare, utilizatorii pot accesa și modul cronologic, însă vor trebui să facă asta de fiecare dată când pornesc aplicația de mobil, Twitter selectând de fiecare dată modul de afișare algoritmic a tweet-urilor.

Decizia ca Twitter să folosească implicit sugestiile algoritmice în loc de cele mai recente tweet-uri ar putea avea drept scop un mai bun control asupra dezinformărilor, asigurând că tweet-urile noi devin vizibile pentru majoritatea utilizatorilor și primesc șanse reale de viralizare doar după de primesc „undă verde” din partea filtrelor automate ale platformei. Twitter afișează acum două tab-uri în partea de sus a aplicației, atât pentru cronologia principală, cât și pentru cele mai recente Tweet-uri. Astfel, utilizatorii care doresc accent instant la noutățile apărute pot face asta comutând la noul tab cu postări recente, în timp ce restul utilizatorilor primesc versiunea „optimizată” a timeline-ului Twitter.

Până la urmă, schimbarea făcută ar putea să fie benefică pentru toată lumea, tab-ul Home cu organizare algoritmică ajutând utilizatorii să prindă din urmă tweet-urile care ar putea fi importante pentru ei, chiar dacă au ratat postarea atunci când a apărut pe fluxul de tweet-uri recente.

Noua versiune Timeline este disponibilă mai întâi în versiunea pentru iOS a aplicației Twitter, urmând să fie activată și pentru utilizatorii de Android, respectiv, din interfața web a platformei de microblogging

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult