Twitter nu va mai include link-urile către poze şi tag-urile @mentions în limita de 140 caractere

26.05.2016
Twitter nu va mai include link-urile către poze şi tag-urile @mentions în limita de 140 caractere

Încă din la debutul reţelei în anul 2006, limita de 140 caractere pentru postările pe Twitter a fost un atu şi dezavantaj deopotrivă. Pe de o parte, mesajele trimise pe Twitter au rămas scurte şi concise, limita de 140 caractere împiedicând poluarea reţelei de socializare cu postări greu de parcurs pe ecranul telefonului mobil. Însă păstrarea acestei limitări şi pentru postările care conţin şi altceva decât text simplu poate îngrădi abilitatea utilizatorilor de a transmitere a informaţia dorită cu o singură postare.

Problema ar putea fi rezolvată după ce Twitter a exclus link-urile către poze şi tag-urile @mentions din calculul limitei de 140 caractere, păstrată doar pentru textul mesajului.

Rezumatul schimbărilor aplicate în reţeaua Twitter:

  • Când răspunzi la un tweet, tag-ul @names nu mai este inclus in limita de 140 caractere
  • Ataşamentele care vizează poze, GIF-uri animate, clipuri video, sondaje, sau citarea altor tweet-uri nu mai sunt incluse in limita de 140 caractere
  • Buton Retweet şi Quote, disponibil şi pentru postările proprii
  • Tweet-urile noi care încep cu menţionarea unui nume de utilizator vor ajunge automat la toţi cei care te urmăresc, fără a mai fi necesară folosirea simbolului @ în deschiderea mesajului.

O altă schimbare importantă care va fi cu siguranţă pe placul bloggerilor, este renunţarea la punctul (.) inserat in textul mesajului înainte de menţionarea altui utilizator prin tag-ul @mentions, pentru ca tweet-ul respectiv să apară în timeline-ul tuturor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult