Twitter primeşte upload-uri video şi moderare avansată de conţinut

13.11.2014
Twitter primeşte upload-uri video şi moderare avansată de conţinut

Deşi Twitter nu pare că evoluează la fel de repede precum alte servicii de socializare, acesta este într-o continuă evoluţie. Lunile trecute, serviciul a primit o serie de îmbunătăţiri la capitolul multimedia, oferind posibilitatea de a reda clipuri video, mai multe imagini simultan, pictograme emoji şi animaţii GIF direct din fluxul de ştiri şi urmează să fie introdusă o serie nouă de funcţii foarte curând.

În primul rând, Twitter a anunţat în cadrul conferinţei Analyst Day că doreşte să implementeze noi funcţii video. Nu numai că vei putea să înregistrezi clipuri şi să le urci pe Twitter fără a apela la un serviciu separat, ci vei putea să le şi editezi direct din inferfaţa serviciului. Nu este clar dacă această funcţie va fi disponibilă doar pe dispozitivele mobile sau dacă va putea fi accesată şi din interfaţa web dintr-un browser, însă din punct de vedere tehnic nu ar exista nicio barieră care să împiedice acest lucru.

De asemenea, Twitter doreşte să ofere tuturor informaţii relevante folosind localizarea prin GPS. Este vorba despre aducerea în prim-plan a subiectelor discutate mai des în zona în care se află utilizatorul, chiar dacă urmăreşte sau nu anumite persoane sau evenimente. Interesant este faptul că nu trebuie să fii fizic prezent într-un anumit loc pentru a avea acces la aceste fluxuri, putând oricând să verifici ce se întâmplă într-un anumit oraş de oriunde.

O altă funcţie interesantă este „While you were away”, care va încerca să facă un rezumat al subiectelor interesante şi relevante pentru utilizatori publicate de la ultima verificare a fluxului de ştiri. Momentan această funcţie va debuta cu afişarea unui număr mic de tweet-uri la fiecare vizită, urmând să modifice numărul lor în funcţie de feedback-ul primit din partea utilizatorilor.

Restul de noutăţi se referă la adăugarea unei liste de interese pe care să le urmăreşti, o modificare completă a modului în care funcţionează mesageria dintre utilizatori, realizarea de aplicaţii separate pentru diverse funcţii ale reţelei (asemeni Facebook) şi moderarea conţinutului referitoare la evenimente de actualitate. Deşi niciuna dintre noile funcţii nu are o dată de lansare fermă, ne putem aştepta la implementarea câtorva dintre ele în următoarele luni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult