Twitter testează verificarea conturilor cu telefonul, aplicând o insignă specială celor declarate „reale”

27.08.2022
Twitter testează verificarea conturilor cu telefonul, aplicând o insignă specială celor declarate „reale”

Încercând să repare imaginea grav afectată în urma scandalului iscat de Elon Musk pe tema conturilor fake, administratorii Twitter testează un sistem de verificare ce ar trebui să cearnă conturile administrate de persoane reale de cele folosite în cadrul „fermelor” de click-uri.

Problema este că în actuala implementare Twitter permite înregistrarea mai multor conturi de utilizator folosind același număr de telefon. Părând să nu cunoască acest aspect esențial, administratorii Twitter testează funcția de verificare a numărului de telefon cu oricare cont înregistrat folosind numărul respectiv. Așa se face că utilizatorii cu suficient timp de pierdut se pot alege chiar și cu 10 conturi de Twitter verificate cu același număr de telefon, toate primind o insignă specială în dreptul pozei de profil.

Aparent, singurul aspect demonstrat cu adevărat este că, la un moment, o persoană reală a alocat puțin timp pentru asocierea contului respectiv cu un număr de telefon și obținerea respectivei insigne. În rest, Twitter nu condiționează înregistrarea conturilor de asocierea cu un număr de telefon, cu atât mai puțin unul unic pentru fiecare cont, lăsând ușa larg deschisă pentru crearea a oricât de multe conturi duplicat sau folosite în scopuri de SPAM. Singura limitare este asocierea cu o adresă email unică, a căror creare este foarte ușor de automatizat pentru administratorii așa numitelor ferme de clik-uri, SPAM sau dezinformare la scară largă.

Potrivit explicației oficiale, noua funcție de verificare a conturilor cu telefonul vine să ajute utilizatorii să găsească mai ușor informații din surse credibile. Totodată, administratorii Twitter susțin și că noua verificare este parte dintr-un proces mai amplu (nedetaliat până acum), de unde și statutul de etapă opțională atribuit pe durata perioadei de testare. Cert este că platforma de microblogging traversează o etapă zbuciumată a existenței sale, captând multă atenție nedorită în urma încercării deocamdată eșuată de vânzare către miliardarul Elon Musk, cel din urmă acuzând actualii proprietari că au umflat numărul real de utilizatori ai platformei, tolerând proliferarea așa numitelor conturi fake.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult