Twitter va șterge peste 1 miliard de conturi inactive, deblocând tot atâtea nume de utilizator

09.05.2023
Twitter va șterge peste 1 miliard de conturi inactive, deblocând tot atâtea nume de utilizator

Păstrate de fosta conducere pentru a umfla valoarea potențială a platformei, peste 1 miliard de conturi Twitter neaccesate de cel puțin un an ar putea fi șterse dacă deținătorii nu le accesează înainte de expirarea perioadei de grație comunicată prin email.

Dacă nu te-ai logat de ani buni în contul tău de Twitter, acum ar fi un moment bun să-ți reamintești ID-ul acestuia și să încerci o vizită pe platformă, Elon Musk anunțând că va „purja” conturile care „nu au avut deloc activitate de câțiva ani”.

În timp ce mulți se vor bucura cu siguranță la perspectiva eliberării a peste 1 miliard nume de utilizator nou eliberate în rețeaua Twitter, experții în securitate avertizează că ștergerea unui număr atât de mare de conturi vechi vine ca un cadou pentru impostori și escroci de tot felul, care se vor grăbi să reînregistreze id-urile abia eliberate.

Musk nu a oferit un calendar precis pentru momentul în care va avea loc schimbarea, dar a avertizat că, după „curățenie”, utilizatorii rămași ar trebui să se aștepte ca numărul de urmăritori să le scadă brusc.

Vestea apare după ce Musk a declarat în decembrie că Twitter va începe „să elibereze spațiul de nume a 1,5 miliarde de conturi”, clarificând că acestea ar fi „ștergeri evidente de conturi fără tweet-uri și fără autentificare de ani de zile”.

Un alt argument împotriva ștergerii conturilor inactive este și modul în care inițiativa va duce la pierderea a nenumărate tweet-uri vechi, golind nenumărate discuții de răspunsurile utilizatorilor între timp „purjați” de pe platformă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult