Uber adaugă opţiune ‘Comfort’ pentru selectarea şoferilor/vehiculelor cu care vei călători

Autor: Aurelian Mihai 10.07.2019
Uber adaugă opţiune ‘Comfort’ pentru selectarea şoferilor/vehiculelor cu care vei călători

În general, experienţele avute la călătoriile cu Uber sunt ceva mai bune decât la folosirea serviciilor tradiţionale de taxi, posesorii de vehicule care aleg să colaboreze cu serviciile de ride sharing fiind mai bine motivaţi să ofere servicii de calitate. Însă mai sunt şi excepţii.

Vehicul neîngrijit sau dintr-un model mai înghesuit decât media, aer condiţionat dat prea încet, sau  şofer cu mai mult chef de vorbă decât ar fi cazul – toate acestea vor putea fi evitate de clienţii Uber bifând înainte de plasarea comenzii câteva preferinţe la noua secţiune Confort.

Spre exemplu, în limita şoferilor disponibili la momentul respectiv, vom putea alege în mod expres o maşină cu mai mult spaţiu pentru picioare, sau solicita în avans reglarea aerului condiţionat la o temperatură mai joasă. Nu în ultimul rând, putem comunica şoferului în mod discret disponibilitatea pe care o avem (sau nu) pentru a participa la conversaţii cu acesta.

Prezentate deja clienţilor Uber Black, noile opţiuni sunt introduse gradual şi pentru restul clienţilor Uber, la început doar în anumite oraşe din Statele Unite. Totodată, serviciile pot fi oferite doar de şoferi Uber care au primit deja multe impresii pozitive, totalizând un rating minim de 4.85 puncte.

Personalizarea călătoriilor Uber prin selectarea nivelului dorit de confort vine cu costuri în plus faţă de tariful standard. Uber nu dezvăluie exact care este marja de profit suplimentar pus la dispoziţia şoferilor foarte disciplinaţi, dar dacă ne luăm după exemplul unei călătorii UberX cu preţ de 23.97 dolari, costul final de 31.16 dolari după folosirea opţiunii Confort recomandă acest capriciu mai degrabă pentru ocazii speciale, decât pentru călătoriile zilnice.

 

Tags: