Uber lansează serviciul uberX în Bucureşti

Uber lansează serviciul uberX în Bucureşti

Uber, controversatul serviciu internaţional de ridesharing, a anunţat că îşi extinde operaţiunile şi în România. Primul oraş din ţară care va beneficia de pe urma serviciilor sale este Bucureşti, unde Uber va activa sub sigla uberX. Obiectivul companiei este să ofere o alternativă la mijloacele obişnuite de transport, folosind tehnologie modernă şi modalităţi de plată flexibile. Accesul la uberX se face prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone, care conectează pasagerii şi şoferii. 

Uber listează printre avantajele serviciului său siguranţa şi costul redus al curselor, întrucât şoferii sunt aleşi individual în urma unui interviu, iar plata se face automat prin intermediul aplicaţiei, iar costul se împarte în mod egal pentru fiecare călător în parte. Aplicaţia Uber este disponibilă în acest moment pentru iOS în AppStore şi pentru Android în Google Play Store.

Momentan, uberX în România este lansat în regim pilot, cu un număr restrâns de maşini disponibile. Planul este ca prin intermediul Uber, compania să ajute la decongestionarea traficului, oferind posibilitatea de transporta până la patru pasageri în acelaşi timp. Pentru a avea acces la serviciile Uber, trebuie realizat un cont în aplicaţie, care poate fi ataşat chiar şi de profilul de Facebook. Un număr de telefon şi un card de credit sunt absolut necesare pentru realizarea contului. 

Fiecare şofer are propriul profil cu fotografie şi nume, cât şi numărul de înmatriculare al maşinii. Poţi vedea în timp real maşinile uberX pe hartă, iar fiecare cursă poate fi urmărită chiar şi printr-o interfaţă web, de către cei dragi, pentru a se asigura că persoanele ajung la destinaţie în siguranţă. La interviul de înscriere în program, şoferii trebuie să dovedească că au peste 21 de ani, au un permis de conducere valid, nu au cazier şi sunt proprietarii unei maşini cu asigurare validă. După fiecare cursă, utilizatorii sunt îndemnaţi să lase o notă şoferului de la 1 la 5.

Costurile de transport sunt similare cu cele pentru taxiurile locale. Uber taxează fiecare kilometru parcurs cu 1,39 lei, cât şi fiecare minut de călătorie cu 0,23 lei. Tariful de bază este de 1,39 lei, cursa minimă de 6 lei, iar anularea comenzii este taxată tot cu 6 lei. Cei care îşi fac cont nou şi vor să testeze serviciul vor putea beneficia de o cursă gratuită folosind codul UBERBUCHAREST, în limita a 30 de lei. Oferta este valabilă până pe 25 aprilie.

Mai jos am ataşat un infografic în format PDF care explică pe îndelete serviciile Uber.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video