Un fost angajat ByteDance spune că TikTok oferă Partidului Comunist acces special la datele utilizatorilor

15.05.2023
Un fost angajat ByteDance spune că TikTok oferă Partidului Comunist acces special la datele utilizatorilor

Întărită și de alte „stângăcii” în care proprietarul TikTok a fost nevoit să admită dă a înlesnit spionarea de jurnaliști străini și alte persoane importante, acuzația cum că regimul comunist folosește Tiktok in rolul de instrument pentru colectarea de informații este confirmată și de un fost angajat ByteDance.

Potrivit acuzațiilor depuse la dosar în cadrul unei acțiuni judecătorești îndreptate împotriva fostului angajator, conducerea companiei este acuzată de folosirea unei conduite vădit ilegală, facilitând un „backdoor channel” în beneficiul Partidului Comunist Chinez. Respectivul canal de comunicație oferea ”acces suprem” la toate datele colectate sub aplicația TikTok pentru mobil.

Acuzațiile au cu atât mai multă greutate, cu cât vin din partea unui fost angajat din cercul de conducere a companiei, confirmând narativul din spatele unei acțiuni judecătorești vizând interzicerea TikTok în 34 de state americane. Dacă este semnată de către guvernatorii fiecărui stat, interdicția ar urma să intre în aplicare începând cu luna ianuarie 2024. Însă precedentul creat ar putea avea consecințe la nivel global, încurajând și autoritățile din alte țări să intervină cu măsuri similare.

În propria apărare, conducerea ByteDance declară că va lupta cu înverșunare împotriva acestei acțiuni judecătorești, pe care o califică drept „fără temei”. De asemenea, compania a subliniat că respectivul angajat a lucrat în cadrul companiei mai puțin de un an. Un purtător de cuvânt al companiei chineze de tehnologie a mai spus: „ByteDance se angajează să respecte proprietatea intelectuală a altor companii și achiziționăm date în conformitate cu practicile din industrie și cu politica noastră globală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult