Un nou episod din serialul „Microsoft cumpără Yahoo!”

06.10.2011
Un nou episod din serialul „Microsoft cumpără Yahoo!”

Serialul a început în februarie 2008. Microsoft a făcut o ofertă pentru acţiunile Yahoo!, însă se pare că nu a fost de-ajuns. La începutul lunii mai 2008, oferta era retrasă, în ciuda faptului că Microsoft ar fi oferit puţin mai mult pe acţiune decât anunţase iniţial. La acel moment, gigantul software a fost dispus să plătească până la 49,6 miliarde de dolari pentru Yahoo!.

Microsoft ia din nou Yahoo! în vizor

Suntem în luna octombrie 2011 şi se zvoneşte că Microsoft încă nu şi-a luat ochii de la Yahoo!. De data aceasta, valoarea de piaţă a companiei este de doar 18,1 miliarde de dolari. Doar zvonul menţionat este de-ajuns ca acţiunile să crească cu 10%, iar valoarea să ajungă la 20,1 miliarde de dolari.

Conform unui calcul realizat de site-ul TheNextWeb.com, dacă Microsoft ar cumpăra Yahoo!, atunci din martie 2008 ar fi economisit un milion de dolari pe oră până acum. Cifrele nu iau în calcul profitul sau cheltuielile pe care le-ar fi generat Yahoo! în această perioadă. Puteţi citi mai multe despre potenţiala achiziţie pe ZF.ro. Discuţiile despre ce-ar putea să facă Microsoft cu Yahoo! se redeschid în secţiunea de comentarii de mai jos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News