Un nou virus bancar vizează clienţii băncilor din România

Un nou virus bancar vizează clienţii băncilor din România

Propagat deja prin zeci de mii de mesaje email, un nou virus bancar ia în vizor clienţii instituţiilor financiare din România. Potrivit specialiştilor BitDefender, odată infiltrat pe sistemele victimelor virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking.

Un nou virus bancar vizează clienţii băncilor din România

Virusul cunoscut după numele Trojan.Dyreza vizează clienţii din România ai Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, CreditEurope, Raiffeisen şi BCR. Pentru a trece de programele antivirus, arhivele ce conţin viruşii poartă denumiri diferite, iar utilizatorul este direcţionat către o pagină web localizată, aparţinând unui furnizor de servicii de fax. 

Apărut prima dată anul trecuc, virusul Dyre prezintă asemănări cu celebrul troian bancar Zeus. Odată instalat pe computerul utilizatorului, devine activ doar când acesta îşi introduce credenţialele pe un site specific, cum ar fi pagina de autentificare a unei instituţii bancare. Prin intermediul unui atac de tip man-in-the-browser, hackerii injectează cod Javascript maliţios, care le permite să fure datele de atutentificare sau să efectueze operaţiuni neautorizate în cont.

Activ şi în alte regiuni ale lumii, malware-ul mai vizează şi clienţi ai unor instutuţii financiare şi bancare din Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Australia şi Italia. Potrivit Bitdefender Labs, 30.000 de mii de e-mailuri au fost trimise într-o singură zi de pe servere din Rusia, SUA, Turcia, Franţa, Canada si Marea Britanie.

Bitdefender recomandă utilizatorilor să folosească o soluţie de securitate performantă şi cu actualizările la zi, precum şi să evite să dea click pe linkuri provenite din e-mailuri de la expeditori necunoscuţi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult