Uniunea Europeană planifică upgrade-ul integral al reţelelor de comunicaţii mobile la tehnologie 5G, până în anul 2025

14.09.2016
Uniunea Europeană planifică upgrade-ul integral al reţelelor de comunicaţii mobile la tehnologie 5G, până în anul 2025

Oficialii europeni doresc adoptarea la scară largă a tehnologiilor 5G pentru comunicaţii mobile, nu mai târziu de anul 2025. Totodată, este în plan introducerea unui serviciu gratuit pentru acces la internet wireless, care să fie disponibil în orice oraş mare sau obiectiv de interes.

Potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, Uniunea Europeană doreşte implementarea la scară largă a tehnologiilor de comunicaţii 5G până în anul 2025. Aplicat la nivelul întregii Europe, planul ar putea impulsiona crearea a până la 2 milioane locuri de muncă suplimentare, acoperind diverse domenii de activitate. Potrivit aceluiaşi Jean-Claude Junker, fiecare oraş european ar trebui să dispună de propria reţea wireless pentru acces gratuit la internet până în anul 2020.

Junker solicită creşterea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii pentru acces la internet de bandă largă, în idea ca „business-urile să-şi poată planifica mai bine investiţiile în Europa pentru următorii 20 de ani”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult