Utilizarea numelor reale pe Facebook rămâne obligatorie în Europa

Utilizarea numelor reale pe Facebook rămâne obligatorie în Europa

În luna decembrie a anului trecut, reprezentanţii landului german Schleswig-Holstein au adus compania Facebook în faţa unui judecător, cerând ca aceasta să renunţe la politica prin care obligă utilizatorii din Europa să-şi folosească numele reale în momentul înregistrării şi să permită utilizarea pseudonimelor, în conformitate cu legile germane pentru protecţia intimităţii utilizatorilor.

După cum utilizatorii europeni ştiu, inclusiv cei din România, Facebook nu permite crearea unor conturi de utilizatori fără dezvăluirea numelui real. Bazată doar un dicţionar de cuvinte şi arareori verificată suplimentar, această restricţie însă există şi nimic nu ne poate garanta că nu va fi aplicată mai drastic începând chiar de mâine dimineaţă.

Această problema a deranjat autorităţile locale din Schleswig-Holstein, aceştia cerând ca Facebook să permită utilizarea unor pseudonime, respectând astfel legile germane care protejează intimitatea utilizatorului şi oferind o libertate mai mare de exprimare.

În replică, Facebook a afirmat că utilizarea numelor reale este o măsură de protecţie a utilizatorilor, ferindu-i de tentative de scam, phising sau exprimări injurioase făcute la adăpostul anonimatului. Tribunalul a trebuit să admită în final că dreptatea este de partea companiei Facebook, nu neapărat datorită argumentelor avocaţilor ci prin simplul fapt că filiala europeană a aceasteia funcţionează pe teritoriul Irlandei şi se supune legilor din această ţară.

Sentinţa poate fi atacată în recurs, iar autorităţile din Schleswig-Holstein au declarat că o vor face, însă până la finalizarea acestui viitor proces, politica Facebook de obligare a numelor reale ale utilizatorilor rămâne în vigoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News