Utilizatorii Chrome, păcăliţi cu o falsă extensie Adblock Plus care inserează şi mai multe reclame în pagini

10.10.2017
Utilizatorii Chrome, păcăliţi cu o falsă extensie Adblock Plus care inserează şi mai multe reclame în pagini

În ciuda promisiunilor, filtrele de securitate implementate de Google pentru a opri răspândirea extensiilor abuzive în magazinul oficial Chrome Web Store nu funcţionează întodeauna, clonarea unei extensii foarte populară cum este Adblock Plus ducând la compromiterea a zeci de mii de dispozitive într-un timp foarte scurt.

Apărând drept creaţia unui dezvoltator numit Adblock Plus, extensia recomandată cu acelaşi logo şi nume ca originalul a fost descărcată de peste 37000 utilizatori Chrome, până să intre în vizorul companiei de securitate SwiftOnSecurity.

Potrivit comentariilor lăsate de cei care au instalat extensia buclucaşă, aceasta inserează reclame invazive în paginile web şi deschide numeroase tab-uri cu reclame nesolicitate. Nu doar incomode, reclamele afişate prezintă riscuri majore de securitate, facilitând răspândirea de malware.

Neplăcerile pot fi evitate dezinstalând cât mai repede extensia Adblock Plus, dacă există suspiciunea că aceasta nu îndeplineşte scopul pentru care a fost creată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult