Utilizatorii de Android pot acum iniţia transmisii live pe Facebook

29.02.2016
Utilizatorii de Android pot acum iniţia transmisii live pe Facebook

Transmisiile de material video în timp real au devenit în scurt timp foarte populare, iar jucători mari din online precum Amazon, Google şi Twitter s-au orientat către astfel de servicii în ultimii ani. Facebook era până nu de mult cel mai mare serviciu online care nu oferea astfel de funcţii, însă uşor-uşor a început să lanseze astfel de funcţii pentru cât mai mulţi utilizatori. Această funcţie era disponibilă exclusiv utilizatorilor de iOS până în prezent, însă acum chiar şi cei care folosesc smartphone-uri Android pot iniţia transmisii live.

Utilizatorii de Android din Statele Unite sunt primii care primesc acces la noua funcţie video, urmând ca restul ţărilor să primească la scurt timp după. O lansare similară a avut loc şi pe iOS, Facebook preferând să lanseze transmisiile live în valuri, pentru a nu supraaglomera serverele. În acest moment, transmisiile live sunt disponibile pentru utilizatori din 30 de ţări, urmând ca numărul de regiuni cu suport să crească în cursul acestui an.

Statisticile Facebook legate de filmări în timp real descriu un timp de trei ori mai mare de vizionare pentru fiecare utilizator în parte, spre diferenţă de filmările pre-înregistrate. De asemenea, mai mult de 50% dintre cei care urmăresc transmisii live pe Facebook folosesc Android, deci lansarea şi pe această platformă va creşte cu siguranţă numărul de utilizatori care vor consuma astfel de conţinut.

Planurile de viitor pentru live broadcast urmăresc extinderea spre componenta „Pages”, brandurile şi companiile putând iniţia astfel de filmări în cadrul unor evenimente mai speciale. Fiecare sesiune este arhivată automat, aceasta putând fi vizionată chiar şi de către cei care nu au fost online atunci când a avut loc transmisia. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult