Utilizatorii Tinder folosesc AI-ul ChatGPT pentru a răspunde la mesaje și obține cât mai multe potriviri reușite

19.12.2022
Utilizatorii Tinder folosesc AI-ul ChatGPT pentru a răspunde la mesaje și obține cât mai multe potriviri reușite

După ce a stârnit controverse prin modul în care poate aborda conversații despre aproape orice subiect, AI-ul ChatGPT intră acum și în rolul de „cuceritor” pe Tinder, generând mesaje introductive „elevate” folosind repere mult mai succinte exprimate de utilizator.

Practica nu este tocmai nouă, cei mai avizi utilizatori Tinter apelând de ani buni la „boți” de închiriat pentru automatizarea acțiunilor de tip swipe și trimiterea de mesaje pre-formulate către potențialele cuceriri, totul în încercarea de a maximiza numărul de potriviri reușite și, implicit, numărul de întâlniri din viața reală. Încercând să combată acest fenomen, administratorii Tinder amenință că vor bloca utilizatorii care abuzează de astfel de „ajutoare”, dacă sunt prinși.

Potrivit noii strategii, ChatGPT este de folosit atunci când nu dispui de prea mult inspirație proprie, spre a impresiona viitoarele tale cuceriri. Astfel în loc să depui efort creând o descriere detaliată pentru contul tău de Tinder, deschizi ChatGPT și ceri AI-ului să-ți creeze un mesaj introductiv pe baza calităților tale. Odată ce ajungi la un rezultat artistic care să te mulțumească, doar preiei textul respectiv folosind o comandă copy/paste și îl adaugi descrierii de profil. Poți folosi aceeași tactică pentru a genera și mai multe mesaje introductive pe care să le trimiți direct potențialelor cuceriri, în speranța că abordarea mai elaborată/creativă a AI-ului îți va aduce reacția așteptată.

Inevitabil, următorul pas este redirecționarea (deocamdată tot prin operațiuni copy/paste) și a unele dintre răspunsurile primite pe Tinder, în speranța că un răspuns mai „spontan” generat prin ChatGPT te va ajuta să duci mai departe conversația într-o direcție constructivă.

În cele din urmă, conturile de Tinder controlate exclusiv de AI vor deveni și ele o realitate, creând mari probleme utilizatorilor de bună credință, dar și administratorilor platformei de dating. Spre exemplu, escrocheriile în care utilizatori Tinder sunt ademeniți în relații romantice fictive cu scopul obținerii de foloase materiale ar putea crește în mod exponențial, odată ce tehnologia din spatele ChatGPT va deveni suficient de matură.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult