Utilizatorii Twitter, agasați cu postările șefului Elon Musk

14.02.2023
Utilizatorii Twitter, agasați cu postările șefului Elon Musk

După ce, la sugestia lui Elon Musk, inginerii companiei au schimbat afișarea cronologică a postărilor cu un sistem algoritmic gândit să amplifice vizibilitatea postărilor virale, acum orice tweet al șefului Twitter este subiect „fierbinte” pentru utilizatorii platformei de microblogging.

Ce i drept, atenția publicului a tot fost distrasă de controversele iscate în jurul deciziilor mai mult sau mai puțin inspirate, atribuite șefului SpaceX și Twitter. Însă de aici și până la transformarea acestuia într-un „dictator„ al rețelei de socializare abia achiziționată este cale lungă. Cu toate acestea, algoritmii automați ai platformei par să fie de altă „părere”, tweet-urile persoanei sus amintite fiind recomandate până la saturație de algoritmul For You, în detrimentul postărilor obișnuite care sunt pur și simplu eliminate din feed.

Deși ar putea fi considerat amuzant, cel mai nou bug apare după ce în urmă cu mai puțin de o săptămână utilizatorii Twitter au reclamat numeroase probleme cu funcționarea platformei, vizând aspecte precum funcția Direct Message, programarea postărilor și chiar imposibilitatea de distribui mesaje pe platformă.

Între timp, eforturile actualei  conduceri par să fie centrate în jurul abonaților Twitter Blue, care pot distribui veritabile esee cu un singur tweet, Twitter anunțând modificarea limitei de caractere de la 280 la 4000, cu posibilitatea inserării de linkuri, imagini sau conținut video. Tot ca un privilegiu rezervat abonaților, Twitter permite acum distribuirea de clipuri video cu lungime de până la 60 de minute. În schimb utilizatorii „gratuiți” sunt lăsați să se descurce cu bug-urile platformei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult