Verizon ar putea renunţa la intenţia de a cumpăra Yahoo, după ce un miliard de conturi ale companiei au fost compromise

16.12.2016
Verizon ar putea renunţa la intenţia de a cumpăra Yahoo, după ce un miliard de conturi ale companiei au fost compromise
Yahoo! a anunţat recent că un miliard de conturi ale utilizatorilor săi au fost compromise în 2013. Dacă această lovitură de imagine nu era suficientă, a mai venit una. Verizon, compania care deţine cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, ia în considerare renunţarea la oferta de 4,8 milioane de dolari pe care a făcut-o pentru Yahoo!, potrivit Bloomberg. O altă variantă este plata unei sume mai mici pentru compania aflată în dificultate. 

O echipă a Verizon analizează în aceste momente efectele pe care atacul informatic masiv le-ar putea avea asupra Yahoo!. Este posibil ca în urma acestui atac compania să fie dată în judecată de mulţi utilizatori sau grupuri ale acestora.

 
Atacul anunţat recent este diferit de cel care a fost făcut public mai devreme în acest an. Printre datele furate se numără numere de telefon şi date de naştere ale utilizatorilor Yahoo!.
 
Acţiunile companiei au scăzut cu 4% în şedinţa de tranzacţionare de joi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult