Vessel, un serviciu de streaming video dedicat creatorilor importanţi de conţinut

Vessel, un serviciu de streaming video dedicat creatorilor importanţi de conţinut

Serviciul YouTube a facilitat apariţia unei întregi generaţii de video-bloggeri celebri, aceştia având un număr impresionant de următori, faimă şi venituri deloc neglijabile. Orientarea publicului tânăr către această formă de comunicare vizuală este critică pentru companiile care oferă conţinut video, iar nou lansatul Vessel încearcă să atragă producătorii de conţinut şi utilizatorii cu un serviciu capabil să rivalizeze cu YouTube.

Prezentat pentru prima oară la sfârşitul anului trecut, Vessel este un serviciu de streaming video creat de către Jason Kilar, fostul manager al companiei Hulu. Dacă YouTube este un serviciu generic de găzduire video care oferă suplimentar şi canalele necesare pentru crearea unor comunităţi, Vessel este gândit de la bun început pentru producătorii de conţinut video. Proaspăt lansatul serviciu elimină astfel zgomotul de fond deranjant al popularului serviciu Google şi oferă un mediu aerisit şi îngrijit în care starurile video online îşi pot prezenta şi monetiza conţinutul.

Vessel a atras până acum circa 170 de celebrităţi video şi furnizori importanţi de conţinut, compania încercând din răsputeri să extindă numărul partenerilor importanţi din mediul online. Printre aceştia se numără producători independenţi precum CollegeHumor, Funny or Die sau Machinima, dar şi companii precum VEVO, NBC sau National Geographic.

Conţinutul publicat va fi disponibil în mod exclusiv doar pe Vessel timp de 72 de ore, autorii putând extinde această perioadă după bunul lor plac. Acest lucru este benefic atât pentru companie, care se poate lăuda cu un conţinut care nu este încă disponibil pe YouTube sau Vimeo, dar şi pentru creatori, care vor beneficia de surse mai generoase de venituri.

Spre deosebire de YouTube, care percepe un comision de 45 de procente din veniturile publicitate, Vessel le va oferi autorilor 70 de procente din încasările publicitate şi 60 de procente din cele obţinute din abonamente. Într-adevăr, spre deosebire de YouTube, Vessel nu este un serviciu gratuit, acesta necesitând plata unui abonament de 2,99 euro pe lună.

Utilizatorii care se înregistrează în cursul următoarelor două zile vor beneficia însă de un abonament gratuit timp de un an, aceştia având astfel suficient timp la dispoziţie pentru a vedea cum evoluează noua platformă video.

Mediul grafic al noului serviciu este plăcut si pare un fel de Flipboard al erei video, utilizatorii putând alege categoriile preferate sau furnizorii specifici doriţi şi beneficiind de un mod vizual cu derulare nelimitată şi thumbnail-uri mari animate. Vessel oferă în acest moment o aplicaţie pentru platforma iOS, versiunea pentru Android urmând să fie lansată în cursul lunilor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News