Vodafone deţine cea mai rapidă reţea mobilă 4G din România, potrivit datelor Ookla Speedtest

05.02.2018
Vodafone deţine cea mai rapidă reţea mobilă 4G din România, potrivit datelor Ookla Speedtest

Clasamentul alcătuit pe baza a 1,15 milioane de măsurători realizate de utilizatorii din România în 2017 şi colectate de Ookla Speedtest Intelligence plasează reţeaua 4G (LTE) a Vodafone România în poziţie fruntaşă, cu cele mai mari viteze medii de upload/download a datelor mobile, precum şi cea mai mică întârziere medie (lanenţă) în transmiterea datelor mobile.

Vodafone România este cea mai rapidă reţea mobilă de generaţie 4G din ţară, potrivit testelor efectuate de utilizatorii din România pe conexiuni 4G, 4G+ şi 4.5G (LTE), cu ajutorul aplicaţiei Speedtest în perioada ianuarie-decembrie 2017.

Potrivit măsurătorilor efectuate, utilizatorii Vodafone România au parte o viteză medie prin conexiuni 4G LTE de 55.87 Mbps la download-ul de fişiere, respectiv 22.16 Mbps pentru sarcinile de upload. În practică, vitezele variază destul de mult în funcţie de calitatea semnalului şi nivelul de încărcare a reţelei, rezultatele fiind considerabil mai bune în zonele centrale ale oraşelor.

Concret, reţeaua Vodafone atinge o valoare medie a vitezelor cu cel puţin 12% mai mare pentru încărcarea de date (upload) şi cu aproape 7% mai mare pentru descărcarea de date (download) în comparaţie cu orice alt operator de comunicaţii de date mobile din ţară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult