Web browserul Chrome pentru Android a primit opţiune pentru afişarea parolelor salvate

30.10.2017
Web browserul Chrome pentru Android a primit opţiune pentru afişarea parolelor salvate

Managerul de parole integrat cu browserul Chrome este de acum accesibil şi din versiunea pentru mobil a aplicaţiei, oferind utilizatorilor posibilitatea să vizualizeze parolele salvate şi pe ecranul unui smartphone.

Disponibilă de mult timp în ediţia pentru desktop, funcţia de memorare / auto-completare a parolelor intră în acţiune de fiecare dată când vizităm un website care necesită autentificare, scutind utilizatorii de grija reamintirii fiecărei parole folosită.

Problema este că la unele site-uri este mai bine să evităm păstrarea datelor de acces memorate permanent în browser, prevenind astfel accesarea neautorizată a conturilor respective.

Colecţia de parole poate fi accesată din meniul Settings, folosind opţiunea Save Passwords. Din considerente de securitate, înainte vizualizarea unei parole este reactivat meniul Lock screen, care trebuie deblocat folosind metoda de autentificare preferată. În plus, funcţia de obţinere a capturilor de ecran este dezactivată temporar, împiedicând astfel copierea sau transmiterea parolelor într-un mod nesigur.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult