Web design perfect? 5 Pași recomandați!

05.08.2020
Web design perfect? 5 Pași recomandați!

Când vorbim despre un website profesionist, ne bazăm pe un plan organizat și structurat care are în vedere construirea pas cu pas a unui site perfect funcțional. Care sunt obiectivele și elementele care formează un web design perfect? Iată răspunsurile.

O echipă de profesioniști ce face parte dintr-o firmă specializată de web design este întotdeauna alegerea potrivită atunci când punem bazele unui site. Un Art Director nu înlocuiește atribuțiile unui programator, la fel cum un artist grafic nu face UI Design, mai exact comunicare vizuală și graphic design. Care sunt etapele care duc către succesul unui website?

Scopul și obiectivele

Aranjarea elementelor grafice

În crearea unui website, atribuțiile unui Art Director sunt acelea de a coordona adaptarea layout-ul grafic, aranjarea textului, interfeței și elementelor grafice, astfel încât rezultatul final să se potrivească cu afacerea ta. Imaginile, secțiunile grafice și butoanele din site trebuie să fie amplasate corect și aliniate cu interfața astfel încât puzzle-ul să fie complet și corect iar utilizatorii să ajungă cât mai rapid la conținutul căutat.

Alegerea culorilor

Un alt pas esențial pentru un web design perfect. Schema de culori aleasă trebuie să îți reprezinte personalitatea și brand-ul. Însă, dincolo de poziționare, acestea trebuie să fie atractive și valoroase în fața consumatorului, fără să fie repetitive și să obosească ochiul cititorului. O facultate de arte poate constitui un avantaj în mixul culorilor alese, desigur experiența este la fel de importantă.

Fontul perfect

Conținutul de calitate

Conținutul redactat trebuie urcat pe platforma site-ului, iar pentru a fi vizibil în mediul online, acesta trebuie să fie cât mai bine optimizat fie ca este conținut tehnic, noutăți, prezentare, știri it etc. În felul acesta, browserul îl va descifra, iar utilizatorul va putea reacționa la el. Aici intervine optimizarea SEO care va avea la bază cuvintele cheie reprezentative pentru afacerea și domeniul de interes. Astfel, funcționalitatea, dar și performanța vor duce la satisfacția consumatorilor. Impactul vizual este complet numai atunci când și imaginile, chiar și clipurile video sunt optimizate.

Într-un web design perfect, fiecare componentă trebuie gândită în favoarea utilizatorului. Astfel, orice interacțiune va deveni valoroasă și va aduce rezultate favorabile pe termen lung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News