WhatsApp anunță funcție screen sharing pentru utilizatorii de Android

29.05.2023
WhatsApp anunță funcție screen sharing pentru utilizatorii de Android
foto: Profimedia

WhatsApp va permite utilizatorilor să arate conținutul ecranului persoanelor cu care comunică prin apeluri video, accesând noua funcție screen sharing.

Meta pregătește o nouă funcție WhatsApp care va permite utilizatorilor să arate conținutul ecranului persoanelor cu care discută în sesiuni de apeluri video. Dezvoltatorul WhatsApp încearcă astfel să recupereze terenul pierdut în fața unor servicii dedicate de videoconferință, precum Zoom și Microsoft Teams, oferind utilizatorilor aceleași avantaje din „confortul” unei aplicații cu care pot contacta pe oricine, doar pe baza numărului de telefon.

Noua funcție screen sharing vine în completarea unor opțiuni bine stabilite, cum ar fi comutarea între camera principală și cea frontală fără întreruperea sesiunii video, opțiunile Mute și Disable video, foarte utile în cazul sesiunilor de videoconferință.

Modul de folosire este cât se poate de simplu, un nou buton apărând lângă opțiunile uzuale pentru comutarea camerei foto și dezactivare video.  Pe lângă mesajul „Start recording or casting with WhatsApp?” va apărea și o informare cu implicații legale, anunțând că în urma accesării acestei funcții WhatsApp va avea acces la parolele, pozele și eventualele detalii ale cardurilor bancare, schimbate în timpul sesiunii de screen sharing. Doar după acceptarea acestei condiții, vei putea folosi butonul ”Start now” pentru accesarea acestei funcții în cadrul apelului video în desfășurare.

O altă posibilă limitare ar putea fi aceea că funcția screen sharing nu va funcționa cu orice versiune de Android. De altfel, testele actuale sun limitate la utilizatori deja înrolați în programul de testare Android Beta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult