WhatsApp introduce opțiunea View Once, pentru schimburi de poze și clipuri video

07.08.2021
WhatsApp introduce opțiunea View Once, pentru schimburi de poze și clipuri video

De acum, poți folosi opțiunea View Once pentru a trimite poze și clipuri video pe WhatsApp care pot fi vizualizate o singură dată, fără posibilitatea de a fi salvate pe telefonul destinatarului.

Deosebit de utilă acelor utilizatori îngrijorați că poza trimisă celeilalte persoane ar putea fi „refolosită” mai târziu în alte scopuri, opțiunea “View Once” este descrisă de administratorul Facebook ca o modalitate pentru a evita aglomerarea arhivei WhatsApp cu atașamente de care te poți lipsi, cum ar fi poze trimise partenerului de viață cu îmbrăcămintea probată la magazin, sau folositoare doar pe moment (ex. poza cu parola WiFi de la hotelul vizitat).

Noua opțiune WhatsApp imită doar funcționalitatea similară disponibilă deja pe Instagram, unde poți trimite poze sau clipuri video folosind mesaje private, care odată ce sunt vizionate la destinatar dispar din aplicație.

Important de știut, folosirea opțiunii View Once nu garantează că cealaltă persoană nu „imortaliza” momentul folosind o captură de ecran. Punând sare pe rană, WhatsApp nu notifică expeditorul imaginii că destinatarul a obținut o captură de ecran chiar la momentul vizualizării imaginii respective. În mod similar, și filmulețele primite pot fi re-înregistrate în mod clandestin, folosind diverse aplicații pentru captură ecran, cu minime pierderi de calitate.

Singura consolare este că fișierele media trimise folosind opțiunea nu pot fi interceptate cu ușurință pe traseu, conexiunea fiind protejată folosind algoritm de criptare end-to-end. Chiar și așa, dacă destinatarul raportează poza sau clipul primit pentru încălcări ale regulilor de utilizare ale serviciului, moderatorii WhatsApp vor putea vizualiza conținutul respectiv, în vederea evaluării și aplicării de eventuale sancțiuni pentru expeditorul acestora.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult