WhatsApp permite acum activarea permanentă a funcției disappearing messages

11.12.2021
WhatsApp permite acum activarea permanentă a funcției disappearing messages
Foto: Profimedia Images

Disponibilă de ceva timp, funcția disappearing messages permite setarea unui interval de timp la care mesajele sunt șterse definitiv din istoricul WhatsApp, pentru a garanta intimitatea conversațiilor.

Problema era că pentru a beneficia de această facilitate trebuia să-ți aduci aminte să o bifezi pentru fiecare sesiune de chat în parte. Alternativa era să vizitezi arhiva de mesaje și să ștergi manual chat-urile salvate acolo.

Dând curs sugestiilor primite din partea utilizatorilor care ar dori să beneficieze în mod permanent de intimitatea obținută prin ștergerea automată a mesajelor, WhatsApp permite de acum setarea permanentă a opțiunii disappearing messages. Astfel schimburile de mesaje făcute în sesiunile de chat unu-la-unu vor fi șterse automat la atingerea duratei de timp stabilită de utilizator.

Chiar dacă nu poate fi bifată în mod automat și pentru sesiunile Group Chat, WhatsApp dă asigurări că utilizatorii vor putea activa manual această funcție la momentul creării unei noi sesiuni de discuții.

Odată setată pentru activare implicită, funcția disappearing messages este aplicată doar pentru chat-urile nou create, astfel că discuțiile purtate până acum nu vor dispărea peste noapte din istoricul de conversație WhatsApp. În plus, chiar dacă au bifat această funcție ca alegere implicită, utilizatorii WhatsApp o pot dezactiva pentru anumite chat-uri, la care doresc păstrate schimburile de mesaje.

Pentru a evita orice confuzie, activarea opțiunii disappearing messages este semnalată cu o alertă afișată în deschiderea conversației, informând că mesajele vor dispărea din fereastra de chat și din istoricul conversațiilor la atingerea timpului de expirare setat. Acesta poate fi 24 ore, 7 zile sau 90 de zile.

Cumulat cu folosirea tehnologiilor de criptare în sistem end-to-End, activată în mod implicit pentru toate schimburile de mesaje desfășurate între utilizatorii WhatsApp, bifarea opțiunii pentru golirea automată a istoricului de conversații ar trebui să ofere acum protecție adecvată împotriva tentativelor de interceptare, chiar și în cazul pierderii sau furtului dispozitivului asociat respectivului cont de WhatsApp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult