WhatsApp permite de acum și trimiterea de mesaje video

28.07.2023
WhatsApp permite de acum și trimiterea de mesaje video

Complementând suportul pentru apeluri video, opțiunea pentru mesaje video permite contactelor WhatsApp să vadă imediat sau mai târziu mesajul primit în formă înregistrată.

Foarte asemănătoare opțiunii pentru mesaje audio, noua funcție permite trimiterea de mesaje video de până la 60 de scunde, care rămân apoi în ecranul de conversație al ambilor participanți la discuție. La fel ca și celelalte forme de comunicare, mesajele video trimise pe WhatsApp sunt protejate cu tehnologie de criptare end-to-end, făcând aproape imposibilă interceptarea comunicațiilor.

Semnalată cu un nou simbol ”Camera” afișat în dreptul casetei de mesaje, opțiunea pentru înregistrarea mesajelor video funcționează în mod identic opțiunii audio, evitând astfel orice confuzie sau probleme de acomodare cu noua funcție. Astfel, pentru a înregistra un mesaj video trebuie să apeși si să ții apăsat pe butonul de înregistrare. Alternativ, poți folosi o comandă swipe pe butonul Camera pentru a bloca înregistrarea în modul pornit, dar fără a depăși limita privind durata maximă a înregistrării.

Mesajele video recepționate sunt redate automat imediat ce sunt primite sau la accesarea ecranului de conversație, însă fără sunet. Pentru a asculta mesajul va trebui să interacționezi cu miniatura acestuia, moment în care redarea pornește de la început.

Deși a fost anunțată în mod oficial, noua funcție pentru mesaje video pe WhatsApp ar putea să nu apară imediat pentru toți utilizatorii platformei de mesagerie, administratorul Meta precizând că ar putea dura câteva săptămâni până ce suportul va fi activat la nivel global.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult