WhatsApp va permite asocierea unei adresei email, pentru mai multă securitate la autentificare

06.08.2023
WhatsApp va permite asocierea unei adresei email, pentru mai multă securitate la autentificare

Deși va folosi și în continuare numărul de telefon pentru identificare, WhatsApp va permite și asocierea unei adresei email, pentru mai multă securitate la autentificare.

În formula actuală, este de ajuns să obții cartela SIM asociată cu identitatea unui utilizator de WhatsApp pentru a te putea conecta în contul respectiv folosind codul SMS recepționat pe numele respectiv. Presupunând că utilizatorul respectiv nu a setat cu cod PIN pentru cartela telefonului, sau telefonul în care este inserată cartela respectivă este deja pornit și deblocat, nu prea sunt obstacole care să împiedice accesarea rău intenționată a arhivei de mesaje WhatsApp.

Însă cu noua opțiune aflată momentan la stadiul de testre cu versiunea WhatsApp Beta, utilizatorii vor putea alege și o adresă email pe care să primească un cod de verificare suplimentar, ori de câte ori se încearcă accesarea contului de pe un dispozitiv nerecunoscut.

Astfel, tentativele de hacking la adresa conturilor WhatsApp protejate prin această metodă vor trebui să includă și descoperirea/accesarea contului email folosit. Totuși, noul mecanism de securitate nu ajută prea mult utilizatorii cărora le este sustras/accesat de la distanță telefonul mobil, deja autentificat pe WhatsApp.

Cert este că noua opțiune de securitate este opțională și cumva diferită de funcția pentru setarea unei adrese email pentru recepționarea codurilor 2FA.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult