WhatsApp va permite setarea unui al doilea smartphone cu același cont de utilizator

29.09.2021
WhatsApp va permite setarea unui al doilea smartphone cu același cont de utilizator
Foto: Shutterstock

Deși rețeaua WhatsApp oferă deja suport multi-device, modul de implementare este foarte restrictiv, fiind posibilă asocierea unui dispozitiv secundar doar prin interfața WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, sau cu ajutorul unui smart display din seria Facebook Portal. În formula actuală, nu poți seta WhatsApp pe un smartphone decât dacă inserezi și cartela cu numărul de telefon asociat contului respectiv.

Pentru a folosi WhatsApp pe mai multe dispozitive, ești în continuare dependent de smartphone-ul pe care este instalat serviciul, însă ai un nivel de libertate mai mare. În trecut, nu puteai decât să deschizi un browser și să scanezi codul QR cu aplicația de mobil, dar dacă telefonul se deconecta de la internet, erai automat delogat și pe computer. Verificarea conexiunii la internet a telefonului original se face însă acum la 14 zile, odată ce ai dispozitive „înrolate” în multi-device.

Potrivit ultimelor zvonuri, actualizarea numită multi-device 2.0 va oferi utilizatorilor exact ce-și doreau mai mult: posibilitatea dea seta același cont pe un al doilea smartphone, finalizând autentificarea pe telefonul principal.

Informația este susținută cu o captură de ecran, presupusă a fi ecranul de întâmpinare afișat la asocierea celui de-al doilea smartphone. Odată conectat, dispozitivul pare să descarce arhiva de mesaje la fel ca la conectarea prin WhatsApp Web pe PC sau tabletă.

WhatsApp multi-device 2.0

Dacă se concretizează, actualizarea multi-device 2.0 ar putea fi una dintre cele mai importante modificări aduse platformei de mesagerie, avantajând acei utilizatori care doresc să folosească aceeași identitate de WhatsApp pe dispozitive multiple.

Cât despre calendarul de lansare, actuala versiune multi-device încă se află la stadiul de testare beta și poate fi accesată prin sistemul opt-in, bifând setarea relevantă pentru contul tău. WhatsApp nu recunoaște deocamdată existența unei versiuni 2.0, putând dura între câteva săptămâni li mai multe luni până la debutul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult