WhatsApp va permite trimiterea de mesaje care se „autodistrug” după ce sunt citite

01.10.2019
WhatsApp va permite trimiterea de mesaje care se „autodistrug” după ce sunt citite

WhatsApp testează o nouă opţiune pentru trimiterea de mesaje care se „autodistrug” după o perioadă de timp predefinită, sau după ce sunt citite de persoana căreia îi sunt adresate.

Numită “disappearing messages”, funcţionalitatea este menţionată începând cu versiunea 2.19.275 a aplicaţiei de Android, însă nu apare pentru toţi utilizatorii.

Opţiunea pentru mesaje care dispar fără urmă la ceva timp după ce sunt trimise ar putea fi utilă oricui doreşte să transmită informaţii importante pe WhatsApp, fără riscul ca altcineva să afle conţinutul discuţiei căutând în istoricul de mesaje.

Introdus de ceva timp pentru rivalul Telegram, dar şi serviciul Gmail, suportul pentru trimiterea de mesaje cu durată de valabilitate limitată în timp pare să intre în pachetul standard de facilităţi al aplicaţiilor de mesagerie, ajutând utilizatorii care doresc să prevină interceptarea conversaţiilor private.

Deocamdată, suportul WhatsApp pentru această funcţie pare mai degrabă rudimentar, utilizatorii având doar posibilitatea setării termenului de expirare pentru mesajele trimise la o durată de 5 secunde sau o oră, fără valori intermediare. În plus, opţiunea Disappearing Messages apare doar pentru sesiunile Group Chat, mesajele rămânând vizibile pentru cei conectaţi numai în fereastra de timp selectată.

Încă neanunţată, noua funcţionalitate WhatsApp ar mai putea primi unele ajustări înaintea debutului oficial, decise pe baza reacţiilor primite pe durata campaniei de testare Beta.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult