Windows Store va accepta jocuri şi aplicaţii pentru public matur

Windows Store va accepta jocuri şi aplicaţii pentru public matur

Microsoft este pe cale să revizuiască criteriile de acceptare a aplicaţiilor în Windows Store, eliminând regula care împiedica adăugarea de jocuri şi programe nerecomandate celor sub 18 ani.

Windows Store va accepta jocuri şi aplicaţii pentru public matur

Motivul pentru care foarte multe aplicaţii şi jocuri PC extrem de populare nu se regăsesc încă în magazinul de aplicaţii Windows Store este decizia Microsoft de a bloca accesul tuturor creaţiilor etichetate ESRB Mature (Statele Unite) sau PEGI 16 (Europa), nerecomandate pentru utilizatori sub 18 ani. Dacă pe teritoriu american doar câteva jocuri poartă avertismentul Adults Only, numeroase jocuri PC provenind din francize celebre sunt etichetate PEGI 18, blocând practic accesul utilizatorilor de pe Continentul European la titluri din seria Halo, Assassin’s Creed, sau Call of Duty.

Situaţia se va schimba însă din luna decembrie, după ce Microsoft va ajusta criteriile de selecţie a aplicaţiilor pentru Windows Store, acceptând şi conţinut care poartă indicele PEGI 18.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult