X (Twitter) blochează opțiunea pentru raportarea conținutului înșelător

29.09.2023
X (Twitter) blochează opțiunea pentru raportarea conținutului înșelător

După reduceri de personal și reduceri de costuri, X (Twitter) dezactivează de facto opțiunea care utilizatorilor să raporteze postările care redau informații înșelătoare, sau de-a dreptul abuzive.

X a renunțat la opțiunea pentru raportarea de informații greșite, discreditând în mod direct promisiunea de a ține la distanță tweet-urile înșelătoare, precum și orice formă de conținut care contravine regulilor platformei de micro blogging.

Potrivit unei scrisori deschise publicată de grupul de cercetare Reset.Tech Australia, utilizatorii din țările în care această funcție a fost eliminată nu mai pot semnala tweet-uri înșelătoare despre alegeri, ceea ce ar putea duce la răspândirea mai multă dezinformare în perioada premergătoare viitorului referendum din Australia.

Facilitatea a fost introdusă pentru prima dată în 2021 în Statele Unite, Australia și Coreea de Sud, unde utilizatorii au putut raporta tweet-uri pe care le considerau înșelătoare. Personalul Twitter (în formula de atunci) analiza tweet-urile semnalate, împreună cu alte metode de raportare a abuzurilor sau a discursului instigator la ură.

Momentan, dispariția opțiunilor pentru raportarea conținutului înșelător este raportată în mod sporadic, doar pentru unii utilizatori australieni, compania controlată de Elon Musk părând că ”testează apele” în pregătirea unor schimbări mai ample în ce privește gestionarea conținutului neconform.

Musk a criticat în mod public politicile Twitter de moderare a conținutului, susținând favorizarea libertății  de exprimare, chiar dacă asta implică răspândirea mai multor dezinformări decât ari fi fost posibil sub alte circumstanțe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult