Xiaomi Watch S1 și căștile Buds 4 Pro, prezentate oficial

12.08.2022
Xiaomi Watch S1 și căștile Buds 4 Pro, prezentate oficial

Xiaomi a lansat Watch S1 încă de la finalul anului trecut, produsul primit recent acces la serviciul Xiaomi Pay în România. Modelul Pro vine doar să îmbunătățească experiența oferită utilizatorilor.

Lansate deocamdată doar pentru piața din China, Watch S1 Pro and Buds 4 Pro sunt versiuni îmbunătățite ale gadgeturilor Xiaomi deja disponibile pe piața Europeană. Am putea spune că deja devine un tipar ca Xiaomi să lanseze o versiune inițială a unui produs, apoi și upgrade disponibil exclusiv cumpărătorilor din China, care să ajungă mult mai târziu (sau niciodată) la cumpărătorii europeni. Prima explicație ar ține de costuri, Xiaomi având de gestionat costul transportului și taxele de import, la final, dispozitivele foarte atractive pentru publicul chinez devenind nevandabile pe piața europeană. Am mai putea aprecia și că piața din China este pur și simplu mai importantă pentru Xiaomi, în momentul de față.

Revenind la piața din China, Watch S1 Pro se alătură Watch S1 și Watch S1 Active, livrând fanilor un ecran mai mare, autonomie sporită a bateriei și două opțiuni de culoare pentru finisajul exterior.

Watch S1 Pro vine într-o carcasă ce ar trebui să reziste scufundării în apă până la adâncimea de 50 metri, dispune de un ecran AMOLED de 1.47 inch cu rezoluție 480×480 pixeli, capabil de luminozitate maximă de 600 nits. Totodată, ecranul este lăudat cu strat oleofobic și protecție anti-zgârieturi asigurată cu strat de safir artificial.

Promovat ca și smartwatch premium, Watch S1 Pro dispune de un acumulator de 500mAh, promițând până la 14 zile de autonomie. Lista dotărilor este destul de stufoasă: sincronizare Bluetooth și suport Wi-Fi, receptor GPS dual-band integrat, preluarea comenzilor vocale prin microfonul încorporat, 117 moduri pentru activități sportive, senzor de puls și pentru măsurarea concentrației de oxigen în sânge.

Mai departe, căștile Xiaomi Buds 4 Pro se fac remarcate prin certificări Hi-Res audio, LHDC 4.0 și tehnologie activă de anulare a zgomotului de fundal. Sunetul este redat folosind drivere cu membrană de 11mm și un procesor audio capabil de decodere HD Audio la 96KHz, respectiv procesarea codec-urilor SBC/AAC/LHDC 4.0.

Căștile certificate IP54 pentru protecție la stropire și praf ar urma să ofere până la 9 ore de autonomie cu funcție Noise Canceling activată, sau 38 de ore la utilizarea în modul „clasic”.

Prețurile (valabile în magazinele din China) sunt de 163 dolari pentru căștile Buds 4 Pro și 222 dolari pentru Xiaomi Watch S1 Pro. Evident, costurile exclud taxele de import și livrare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult