Yahoo încearcă să calmeze temerile privind deturnarea conturilor nefolosite

20.06.2013
Yahoo încearcă să calmeze temerile privind deturnarea conturilor nefolosite

După ce în urmă cu puţin timp anunţau că vor şterge automat toate conturile Yahoo nefolosite timp de mai mult de un an, oficialii companiei încearcă acum să calmeze temerile utilizatorilor îngrijoraţi că persoane rău voitoare ar putea reînregistra sub nume propriu ID-urile şterse, cu scopul de a obţine acces la conturile de utilizator asociate adresei email, folosind opţiunea de recuperare a parolei.

Yahoo încearcă să calmeze temerile privind deturnarea conturilor nefolosite

Potrivit reprezentanţilor Yahoo, majoritatea ID-urilor inactive nu au asociate adrese email, iar restul vor fi protejate introducând o etapă intermediară în care timp de 30 zile după ştergerea contului email serverele Yahoo vor trimite răspunsuri automate la toate mesajele, anunţând că adresa email respectivă nu mai există. Suplimentar, Yahoo va dezabona automat conturile inactive de la orice newsletter, alerte email sau mesaje publicitare primite în acest timp, respectiv va notifica magazinele online, instituţii financiare, reţele de socializare şi alte servicii online asociate contului email de ştergerea şi reciclarea iminentă a adresei asociate.

Între timp, utilizatorii interesaţi de crearea unui nou cont Yahoo pot verifica dacă numele de utilizator dorit a fost eliberat automat începând cu data de 15 iulie. Cei care deţin conturi Yahoo Mail la care au uitat parola folosită şi doresc să reînregistreze numele de utilizator după reciclarea automată, trebuie să ştie că acesta poate fi recuperat numai dacă a fost inactiv timp de mai mult de 12 luni, pierzând conţinutul vechiului Inbox şi adresa de contacte.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult