YouTube adaugă opțiunea pentru întrebări și răspunsuri pentru transmisiunile Live Stream

11.11.2022
YouTube adaugă opțiunea pentru întrebări și răspunsuri pentru transmisiunile Live Stream

Google a anunțat o îmbunătățire majoră pentru serviciul YouTube, utilizatorii care urmăresc transmisiuni Live Stream având de acum posibilitatea să participe la sesiuni de întrebări și răspunsuri în care se pot vedea cu vedetele preferate. Mai mult decât atât, întrebările adresate în sistem de video chat sunt preluate direct pe Live Stream, putând fi urmărite în timp real și de ceilalți spectatori.

Sesiunile de tip Q&A vor fi de acum o modalitate mult mai interesantă prin care creatorii YouTube și urmăritorii lor pot interacționa și dialoga în timp real. Opțiunea disponibilă pentru transmisiunile Live Stream și Premiere va putea fi activată doar de gazda canalului respectiv, tot aceștia având și responsabilitatea de moderare, întrerupând în orice moment utilizatorii care abuză de această opțiune.

Google propune noua facilitate ca pe o modalitate prin care creatorii YouTube își pot dezvolta mai rapid canalele administrate, permițând fanilor să comunice atât în mod direct cu vedetele preferate, cât și între ei, participând la discuții pe tema discutată în cadrul respectivei transmisiuni.

Sesiunile de tip Q&A vin ca o completare pentru opțiunea Sondaje live, mărind arsenalul de instrumente la care pot apela creatorii YouTube.

Foarte asemănătoare sesiunilor live chat, sesiunile de tip Q&A administrate după aceleași reguli, creatorii YouTube putând defini liste de cuvinte interzise și opri pentru verificare răspunsurile video. Totodată, și alți utilizatori vor putea contribui raportând răspunsurile care li se par nepotrivite. Totodată, autorii YouTube vor putea selecta ajutoare pentru efortul de moderare.

Deoarece, mai ales în cazul sesiunilor Live Stream cu mulți urmăritori sesiunile Q&A pot deveni extrem de aglomerate, creatorii YouTube vor avea posibilitatea să sorteze întrebările primite în ordine cronologică, sub rezerva de a nu putea răspunde tuturora în timp util. Astfel, după 200 de întrebări primite sistemul va â șterge automat â interogările care nu au primit răspuns.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult