YouTube afișează acum până la 11 reclame înaintea clipurilor de pe platformă

16.09.2022
YouTube afișează acum până la 11 reclame înaintea clipurilor de pe platformă

În ultimii câțiva ani, platforma YouTube a început să creeze din ce în ce mai multe spații publicitare în timpul și înaintea clipurilor video de pe platformă. Astfel, atât compania Google, cât și creatorii de conținut pot fi mai bine remunerați de pe urma serviciilor pe care le prestează pentru utilizatori, dar, consecința este că utilizatorii sunt din ce în ce mai enervați. Se pare însă că acum, unii utilizatori sunt obligați să vadă până la 10 sau 11 reclame consecutive înainte să vadă conținutul.

Reclamele de pe YouTube au crescut în număr în ultimii ani

O reclamă sau două înaintea unui clip era comportamentul obișnuit pentru vizionarea pe YouTube în trecut, însă acum utilizatorii se plâng că întâlnesc de multe ori chiar și 5 sau 6 reclame poziționate înaintea unui clip video. Din fericire, acestea nu sunt foarte lungi, însă tot trebuie să stai minimum 5 secunde pentru fiecare în parte pentru a ajunge la clipul pe care ai dat de fapt click.

Desigur, YouTube ar prefera ca toți utilizatorii să plătească pentru abonamentul Premium, care elimină complet reclamele de pe toate platformele pe care folosești contul, în timp ce asigură acces și la YouTube Music, dar și la funcții speciale, precum redarea în fundal sau cu ecranul telefonului închis.

Din păcate, se pare că aceasta nu este doar o fază prin care YouTube trece. Reprezentanții companiei au dezvăluit că aceste reclame care apar în fața clipurilor se numesc „bumper ads” și că pot să apară mai multe simultan înaintea unui videoclip de pe platformă. Acestea au durate de maximum 6 secunde și nu pot fi sărite, la fel ca în cazul reclamelor mai lungi.

În ultimul an, YouTube a început să experimenteze cu câte trei reclame de 15 secunde consecutive, apoi cu reclame de 20 de secunde, iar recordul absolut a fost de 11, această cantitate fiind înregistrată recent.

Având în vedere eforturile concentrate pe livrare de reclame, nu este de mirare că YouTube a atacat dezvoltatorii YouTube Vanced, care elimina reclamele și oferea funcțiile premium gratuit pe telefoanele cu Android.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult