YouTube introduce redarea 1080p Enhanced bitrate și pe desktop-uri

05.08.2023
YouTube introduce redarea 1080p Enhanced bitrate și pe desktop-uri

Abonații la YouTube Premium vor primi o nouă funcție pe platforma de streaming video, inclusiv pe desktop-uri. Anterior, YouTube a testat și apoi lansat versiunea „îmbunătățită” a redării în rezoluție 1080p. „Enhanced bitrate 1080p” era până acum o opțiune doar pentru cei care foloseau YouTube Premium pe mobil, dar de acum, și cei care folosesc serviciul pe desktop pot primi redare la rezoluție Full HD la o calitate mai bună.

Abonații Premium de pe YouTube primesc calitate mai bună în 1080p pe PC

Faptul că există acum o versiune 1080p la calitate mai înaltă nu înseamnă că cei care nu plătesc primesc o experiență mai slabă decât până acum. Redarea în 1080p rămâne disponibilă tuturor utilizatorilor, indiferent dacă plătesc sau nu pentru Premium, la aceeași calitate. Diferența este că abonații Premium primesc video în aceeași rezoluție, dar la un bitrate mai mare, care consumă mai multă bandă de internet.

În funcție de tipul conținutului, calitatea poate fi mai bună sau poate să arată în mare parte la fel. În general, bitrate-ul mai mare permite o stabilitate mai bună a imaginii în special în mișcare, când clipurile la bitrate mai mic pot afișa artefacte sau pot deveni mai puțin clare.

Este practic un bonus pentru abonații Premium, care sunt dispuși să consume mai mult trafic de internet pentru a primi redare la o calitate mai bună. Desigur, redarea în 1440p sau 4K pe YouTube va fi în continuare disponibilă chiar și pentru cei care nu sunt abonați premium, iar acele rezoluții vor oferi calitate mai bună chiar și decât 1080p Enhanced.

Cu siguranță însă, vor fi puțini atrași de redarea 1080p mai bună pentru a se abona la Premium. Motivul principal pentru care majoritatea utilizatorilor îl aleg este eliminarea reclamelor complet de pe platformă, dar și integrarea abonamentului YouTube Music, având astfel două servicii la un singur preț accesibil.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult