YouTube la 60fps, cu funcţii noi şi ”borcănel” pentru donaţii

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 27.06.2014
YouTube la 60fps, cu funcţii noi şi ”borcănel” pentru donaţii

Google actualizează serviciul YouTube cu suport pentru clipuri video la 48 şi 60 cadre pe secundă, include o colecţie extinsă de efecte audio şi muzică de fundal, respectiv suport pentru monitorizarea vizualizărilor în timp real prin serviciul Analytics.

După ce în anul 2010 utilizatorii YouTube au luat contact cu primele clipuri video 4K, în 2014 serviciul de video streaming extinde oficial suportul şi la formatul 1080p60, apreciat pentru fluiditatea mişcărilor redate în scenele rapide din jocuri şi trailere video. De altfel, acest format este deja preferat pentru publicarea trailerelor video pentru jocuri şi capturi din sesiunile de jocuri pe consolă PlayStation 4 şi Xbox One.

YouTube primeşte suport oficial pentru clipuri video la 60fps

Presupunând că materialul video a fost înregistrat la 60 cadre pe secundă, pentru vizionare nu trebuie decât să ne asigurăm că la opţiunea Quality avem selectată rezoluţia 1080p.

Printre noutăţi se mai numără o librărie cu 7500 efecte audio şi muzică de fundal ce pot fi inserate gratuit în clipurile încărcate de utilizatori. În plus sistemul Fan Founding permite utilizatorilor să sponsorizeze canalele YouTube favorite donând mici sume de bani.

Aplicaţia YouTube Creator Studio permite creatorilor de conţinut să-şi gestioneze canalul YouTube direct de pe smartphone sau tableta cu Android, având acces inclusiv la statistici în timp real despre vizualizări prin serviciul Google Analytics.