YouTube Map Explorer, portalul care te ajută să descoperi conţinut YouTube din toate colţurile lumii

30.06.2015
YouTube Map Explorer, portalul care te ajută să descoperi conţinut YouTube din toate colţurile lumii

Proiect neoficial al unui dezvoltator pe nume Stefan Bakocs, YouTube Map Explorer înlocuieşte funcţia de căutare YouTube cu o hartă Google Maps, scoţând la iveală clipuri YouTube încărcate din aproprierea zonei indicate pe hartă. Astfel, utilizatorii au posibilitatea să descopere conţinut interesant de vizionat chiar dacă nu cunosc termeni de căutare relevanţi pentru zona care îi interesează.

YouTube Map Explorer ia forma unei hărţi ce poate fi derulată cu ajutorul mouse-ului sau alunecări pe suprafaţa touch. Fără listă cu rezultate, portalul arată o fereastră cu filmuleţul relevant pentru zona indicată, pe care îl poţi viziona imediat sau deschide într-un tab separat cu un click pe logo-ul YouTube. Poţi ajusta raza de căutare între 0 şi 30 km, restrângând sau mărind aria vizată în funcţie de ce anume dorim să găsim.

Din păcate în versiunea actuală rezultatele afişate sunt alese aleatoriu, fără posibilitatea de a scoate în faţă conţinutul încărcat recent. Astfel, YouTube Map Explorer nu poate fi folosit pentru a urmări evenimentele produse într-o regiune anume (ex. dezastre naturale, conflicte armate), ilustrate de alţi utilizatori YouTube cu filmuleţe de la faţa locului. Tot la capitolul limitări, modul Street View este indisponibil pe hartă, dezvoltatorul sperând ca astfel să prevină folosirea aplicaţiei pentru a spiona alţi utilizatori YouTube.

YouTube Map Explorer, portalul care te ajută să descoperi conţinut YouTube din toate colţurile lumii

Chiar şi cu aceste limitări, YouTube Map Explorer poate fi distractiv de încercat, oferind utilizatorilor o modalitate pentru a afla despre pasiunile şi problemele unor comunităţi pe baza filmuleţelor încărcate de utilizatori care locuiesc acolo, sau au vizitat regiunea respectivă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult