YouTube Music primește un nou design la secțiunea Library, schimbând lista cu un sistem de cartonașe

06.04.2023
YouTube Music primește un nou design la secțiunea Library, schimbând lista cu un sistem de cartonașe

YouTube Music modifică substanțial aspectul secțiunii Library, folosită pentru descoperirea de noi melodii pentru ascultare. Noua versiune înlocuiește lista cu derulare rapidă pe verticală cu un sistem bazat pe cartonașe, grupate câte două și lustrate cu copertele artiștilor preferați.

Noua versiune Library este testată deocamdată la stadiul de experiment, fiind activată automat doar pentru o parte dintre utilizatorii clientului YouTube Music pentru smartphone.

Nu neapărat mai practic sau eficient de folosit decât lista cu afișare ceva mai compactă, interfața bazată pe cartonașe pune accent pe coperțile de album, playlist-uri și artiștii respectivi, Google părând să testeze reacția utilizatorilor la stimuli vizuali, rămânând de văzut dacă va adopta sau nu acest format de interfață.

Cert este că utilizatorii obișnuiși să deruleze rapid prin liste și albume se aleg cu de trei ori mai puțină informație afișată pe ecran, rămânând să deruleze de tot atâtea ori în plus pentru găsirea albumului sau melodiei de care sunt interesați.

Interfața bazată pe cartonașe oferă totuși și câteva avantaje, cum ar fi un buton one-touch pentru revenirea la vechiul format de afișare tip-listă, ajutând utilizatorii care-și cunosc deja librăria de conținut și vor să ajungă la conținutul dorit fără a pierde timpul admirând poze de copertă. Ce-i drept, pentru utilizatorii ocazionali, formatul bazat pe cartonașe probabil că va părea mai atrăgător, stimulând curiozitatea în ce privește descoperirea de noi artiști  și melodii interesante de ascultate. Un alt atu pentru interfața bazată pe cartonașe ar fi ușurința cu care poate fi parcursă, spre exemplu, în timp ce alergăm sau desfășurăm activități care reduc acuratețea comenzilor touch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult