YouTube oferă streaming video live pentru toate canalele cu peste 10.000 de abonaţi

08.02.2017
YouTube oferă streaming video live pentru toate canalele cu peste 10.000 de abonaţi

Aplicaţia YouTube pentru mobil extinde funcţionalitatea de streaming video live către o plajă mai mare de utilizatori. Această funcţie a debutat în luna decembrie a anului trecut, fiind disponibilă doar pentru cei mai populari dintre „YouTuberi” şi se extinde acum şi către canale mai puţin populare. Se pare că această funcţie va fi activată în viitor pentru absolut toţi utilizatorii însă momentan YouTube preferă să ofere acces treptat, în funcţie de popularitate.

Cei care au canale de YouTube cu peste 10.000 de abonaţi pot acum să folosească aplicaţia YouTube pentru mobil pentru a face livestream-uri de oriunde. Această funcţie vine ca un răspuns la popularitatea fluxurilor video live de pe Facebook. Clipurile rezultate din aceste livestream-uri rămân înregistrate pe contul de YouTube asemeni clipurilor obişnuite, putând fi găsite prin search, adăugate în playlist-uri şi listate în listele de recomandări.

Întrucât livestream-urile de acest gen nu pot include reclame din partea YouTube, utilizatorii sunt încurajaţi să profite de pe urma Super Chat, o metodă prin care spectatorii pot plăti o sumă de bani pentru a avea mesaje în chat mai proeminente. Astfel, cel care face livestream-ul va putea vedea mai uşor aceste mesaje, care pot fi ţinute deasupra celorlalte până la cinci ore.

Se pare că în lunile următoare, restricţia legată de numărul de abonaţi al canalelor pentru a primi acces la livestream de pe mobil va fi eliminată. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult