Un utilizator de YouTube, care a arătat cum se face piraterie online, a fost amendat

13.05.2020
Un utilizator de YouTube, care a arătat cum se face piraterie online, a fost amendat

Un utilizator popular de YouTube din Brazilia a fost amendat după ce le-a arătat fanilor, într-un clip video partajat pe platforma deținută de Google, cum pot accesa canale tv ilegal prin intermediul internetului.

Tânărul a fost dat în judecată de ABTA, o asociație din industria braziliană de televiziune, transmite publicația Globo. Canalul Jorge Dejorge are aproape 650.000 de abonați, iar multe dintre materialele încărcate au milioane de vizualizări. În general, pe canal sunt făcute unboxing-uri și review-uri la smartphone-uri și alte dispozitive electronice.

Canalul este deținut de un tânăr din Sao Paolo, numit Bruno Gustavo. El a publicat clipul respectiv în 2017. Un an mai târziu, un judecător i-a cerut tânărului să șteargă materialul de pe YouTube, iar motoarelor de căutare și altor platforme video să îl elimine de asemenea.

Deținătorul canalului Jorge Dejorge a fost amendat atunci cu echivalentul a 1.700 de dolari.

Gustavo a făcut apel la decizie, iar în aprilie, anul curent, Curtea de Justiție din Sao Paolo a dat o decizie. Sentința din 2018 a fost păstrată, dar amenda pentru tânăr a fost mărită la 8.600 de dolari, plus cheltuielile de judecată.

Pirateria, online și offline, reprezintă o problemă serioasă în Brazilia, iar țara încearcă de mulți ani să combată fenomenul. Unul dintre cele mai căutate produse online este, în statul sud-american, un dispozitiv care le oferă gratuit utilizatorilor acces la canale de televiziune plătite.

Foto: Flickr/Rego Korosi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult