YouTube poate acum să exporte GIF-uri animate

12.12.2014
YouTube poate acum să exporte GIF-uri animate

Deşi este un format foarte vechi şi destul de pretenţios, GIF-ul devine din ce în ce mai popular pe internet. Google a observat această mişcare a utilizatorilor către animaţii şi a decis să implementeze un sistem automat care să transforme clipurile de pe YouTube în GIF-uri fără bătăi de cap. Deşi momentan funcţia este disponibilă doar pe câteva canale, cu siguranţă aceasta va deveni standard în viitorul apropiat.

Singurul canal popular care include capabilitatea de export către o imagine animată este PBS Idea Channel. În meniul share de sub fiecare clip a apărut acum şi tab-ul GIF care oferă un editor intuitiv. Avem întregul clip afişat sub forma mai multor cadre în partea de sus, două bare albastre care reprezintă limitele GIF-ului, cât şi control manual asupra momentelor de început şi de final. Undeva în partea stângă există chiar şi o pre-vizualizare a produsului finit, care este redată automat.

Spre diferenţă de alte servicii terţe care pot folosi clipurile de pe YouTube pentru a crea animaţii, Google oferă şi posibilitatea de a adăuga text peste GIF în două câmpuri separate. Utilizarea este simplă şi rapidă, un simplu click pe butonul Create GIF oferind un link personalizat care poate fi apoi publicat pe reţele de socializare sau în căsuţe de chat, cât şi un cod embed pentru cei care vor să integreze animaţiile în articole de pe site-uri.

În trecut pentru a realiza un GIF animat era necesară fie descărcarea şi editarea manuală, fie instalarea unei extensii de browser sau utilizarea unui serviciu separat. Din păcate, de multe ori acestea lipesc un watermark deasupra imaginii şi oferă o calitate inferioară a imaginii. Cu toate acestea, Google nu a anunţat această funcţie în mod oficial, ceea ce sugerează că este încă în teste. Momentan, fişierele pot folosi maxim şase secunde de material şi sunt găzduite pe serverele YouTube.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult