YouTube poate afişa acum clipuri video 4K HDR

08.11.2016
YouTube poate afişa acum clipuri video 4K HDR

Televizoarele 4K au început să crească în vânzări într-un mod accelerat, în ciuda faptului că există în continuare o mare lipsă de conţinut compatibil. Promovarea televizoarelor 4K cu capabilităţi HDR este însă şi mai complicată, întrucât tehnologia este greu de demonstrat în reclame privite pe dispozitive fără HDR. Se pare însă că în curând va începe să apară conţinut 4K HDR mult mai mult în spaţiul online, întrucât YouTube va începe să ofere posibilitatea de a urca şi afişa clipuri în acest format.

YouTube este cea mai populară platformă video de pe internet şi încearcă să fie întotdeauna la zi cu tehnologiile de afişare a conţinutului. Aceasta a fost prima platformă pe care mulţi dintre utilizatori au întâlnit pentru prima dată clipuri video HD, clipuri cu framerate mare, clipuri 3D, 4K şi mai nou clipuri la 360 de grade, compatibile cu headset-urile VR. Trecerea la HDR va asigura o mai bună definiţie a culorilor afişate, însă conţinutul va putea fi redat doar pe display-uri şi televizoare compatibile.

Momentan, YouTube în HDR va putea fi redat exclusiv pe noul dispozitiv Chromecast Ultra, care poate fi conectat la televizoare 4K compatibile, iar în curând, suportul va fi adăugat direct în aplicaţia pentru televizoare inteligente. Primele care vor primi suport pentru YouTube HDR vor fi modelele Samsung SUHD şi UHD. Pentru a demonstra tehnologia, YouTube a lucrat alături de canalele MisteryGuitarMan, Jacob + Katie Schwartz şi Abandon Visuals, urmând ca alţi creatori de conţinut să realizeze noi materiale 4K HDR.

La capitolul software de editare, YouTube a lucrat alături de echipa din spatele aplicaţiei profesionale DaVinci Resolve, care va asigura exportul materialelor compatibile cu formatul HDR.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult