YouTube pregătește funcția Lock Screen pentru modul de vizionare

07.07.2023
YouTube pregătește funcția Lock Screen pentru modul de vizionare

La fel ca în aplicația VLC, abonații YouTube Premium vor putea dezactiva interfața touch, funcția Lock Screen garantând vizionare neîntreruptă de comenzi recunoscute în mod accidental.

YouTube adresează problema declanșării neintenționate a interfeței touch, introducând o nouă funcție pentru „blocarea” ecranului la vizionarea clipurilor video în modul maximizat. Așa cum spune și numele, noua funcție îți permite să blochezi recunoașterea oricărei alte comenzi pe interfața touch, în afară de scurtătura folosită pentru dezactivarea Lock Screen.

Deocamdată, YouTube doar testează această funcție împreună cu un grup restrâns de abonați Premium, care aleg să se înroleze la secțiunea Experiments din aplicația pentru smartphone. Cel mai probabil, noul Lock Screen va rămâne un beneficiu pentru utilizatorii YouTube Premium, Google oprind pentru versiunea „free” majoritatea adițiilor care nu țin de funcționalitatea de bază a aplicației.

Pentru activare trebuie doar să folosești pictograma „rotiță” din colțul dreapta-sus a ecranului și să alegi opțiunea Lock Screen. Odată pornit, modul Lock poate fi dezactivat printr-o comandă swipe pe lungimea ecranului.

Din păcate, actuala etapă de testare se va încheia pe 30 iulie, rămânând de văzut dacă YouTube va anunța noua funcționalitate în mod oficial, sau o va elimina pur și simplu din aplicație. Cert este că funcția Lock Screen nu este o inovație tocmai nouă, demonstrându-și deja utilitatea în alte aplicații de tip video player.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult