YouTube pregătește un nou channel store cu abonamente la servicii de streaming

15.08.2022
YouTube pregătește un nou channel store cu abonamente la servicii de streaming

Luând exemplul Amazon, Google va permite utilizatorilor YouTube să achiziționeze abonamente la servicii de streaming dintr-o locație centrală, denumită channel store.

YouTube oferă deja acces la transmisiuni TV live și conținut distribuit în regim video-on-demand, servicii DVR pentru revizionarea transmisiunilor de la mai multe televiziuni. Continuând expansiunea pe terenul platformelor de online streaming, YouTube va completa oferta și cu un marketplace de unde utilizatorii se vor putea abona în mod selectiv la serviciile de conținut de care sunt interesați, fără compromisul unui pachet standard, de regulă mai scump și care ar putea să nu includă exact conținutul care te interesează.

Pregătit pentru lansare în această toamnă, noul channel store (numele final nu este cunoscut deocamdată) va funcționa după modelul Apple TV și Amazon Prime. Aparent, Google lucrează la acest proiect de cel puțin 18 luni, administratorii YouTube petrecând ultimele luni negociind participarea companiilor media.

În timp ce o serie de platforme de streaming, cum ar fi HBO Max , sunt deja accesibile prin YouTube TV , acest serviciu va fi disponibil în primă fază doar pentru utilizatorii din Statele Unite. Channel Store va apărea ca un magazin pentru servicii de streaming integrat chiar în aplicația YouTube, accesibil într-o pagină dedicată.

Desigur, partenerii de streaming vor trebui să-și împartă veniturile cu Google pentru abonamentele realizate prin intermediul platformei. Nu este încă clar cum YouTube va împărți câștigurile cu serviciile de streaming, dar se așteaptă că termenii vor fi negociați separat pentru fiecare platformă inclusă în catalog.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult