YouTube readuce opțiunea pentru sortarea canalelor la care te-ai abonat

20.06.2023
YouTube readuce opțiunea pentru sortarea canalelor la care te-ai abonat

Eliminată din motive care nu țin neapărat de cerințele și așteptările utilizatorilor, opțiunea pentru sortarea listei de canale YouTube revine pe platformă, complet cu criterii relevante precum sortarea după numărul de clipuri vizionate pe canalul respectiv.

Am putea presupune că Google a eliminat opțiunea pentru sortarea canalelor la care te-ai abonat cu scopul de încuraja descoperirea vedetelor YouTube emergente. Însă măsura pare că a adus mai mult frustrare, afectând negativ experiența în ansamblu oferită utilizatorilor. Iar asta poate fi cu atât mai mult o problemă în contextul promovării insistente a abonamentelor YouTube Premium, lipsa unor opțiuni de sortare „banale” devenind cu totul inacceptabilă.

În mod ironic, funcția absentă a fost etichetată drept „bug”, administratorii YouTube promițând o soluție la finalul lunii octombrie 2022. Între timp, vechiul algoritm de sortare a canalelor YouTube a fost retras, scutind milioane de utilizatori de povara derulării manuale a întregii liste canale la care s-au abonat, în speranța că vor găsi măcar un clip care să merite vizionat.

Ce-i drept, nici opțiunile nou disponibile nu sunt neapărat folositoare. Astfel, avem Oldest, Latest și Popular, lipsind tocmai criteriile de selecție granulară la care un utilizator avansat poate că s-ar aștepta. În mod evident, opțiunea Latest sortează lista de canale abonate pe baza ultimelor clipuri publicate. Opțiunea Popular scoate în față canalele cu număr mare de urmăritori iar Oldest ar putea evidenția canalele mai puțin active, în ideea ca poate îți vei umple timpul și cu producții mai vechi, dar care nu ți-au atras atenția până acum.

Cel mai probabil, opțiunea ”All” afișată cu un click suplimentar pe butonul Subscribe va rămâne în continuare utilă pentru a afla de clipurile nou publicate pe canalele YouTube preferate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult