YouTube simplifică acordarea de Like-uri și comentarii pentru clipurile vizionate în modul full-screen

01.02.2022
YouTube simplifică acordarea de Like-uri și comentarii pentru clipurile vizionate în modul full-screen

Deși este o platformă axată pe conținut video, YouTube nu oferea până acum o modalitate rapidă și comodă pentru acordarea de Like-uri și comentarii la clipurile vizionate în modul full-screen.

În formatul de interfață cu care ne-am obișnuit, intenția de a acorda un Like sau comentariu pentru clipul YouTube vizionat ținând telefonul în poziție orizontală implica mai întâi părăsirea modului full-screen și rotirea telefonului în poziție verticală, urmată de folosirea butoanelor relevante prezente în interfața aplicației.

Extinzând funcționalitatea deja implementată pentru derularea clipurilor video folosind comenzi prin gesturi pe direcția stânga-dreapta, Google a implementat în interfața YouTube și o versiune translucentă a butoanelor Like/Dislike, respectiv Comentarii, pe care le poți accesa ținând apăsat oriunde pe imaginea clipului aflat în redare. Tot în acest meniu apare și o altă opțiune utilă, vizând adăugarea clipului vizionat într-un playlist.

YouTube

În mod ideal, vei putea acorda Like sau Dislike pe fără a întrerupe vizionarea, rămânând mai târziu să decizi dacă vrei să contribui și cu un comentariu.

Secțiunea de comentarii glisează din partea dreaptă a ecranului, asemănând cu chatul live. Nu doar că poți vedea comentariile, dar poți și adăuga propriul tău mesaj. Tastatura va apărea inclusiv în modul full-screen, permițând redactarea mesajului fără a părăsi videoclipul vizionat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult