YouTube testează o nouă versiune Home Feed, cu fundal întunecat pentru clipurile redate în autoplay

19.03.2022
YouTube testează o nouă versiune Home Feed, cu fundal întunecat pentru clipurile redate în autoplay

YouTube a introdus de ceva timp funcția autoplay pentru clipurile listate în feed-ul principal de conținut, permițând vizionarea prin simpla oprire a listei în dreptul clipului care ne-a atras atenția.

Inițial, funcția de autoplay declanșată fără sunet creat unele nemulțumiri, strategia YouTube de a include modul de previzualizare din Home Feed în timpul total de vizionare, stârnind mai degrabă confuzie printre utilizatorii care descopereau la accesarea clipului respectiv redarea nu pornește de la început. Soluția de compromis a fost afișarea de subtitrări pentru clipurile vizualizate direct din Home Feed, în ideea de a ajuta utilizatorii să înțeleagă despre ce e vorba chiar și fără sunet.

Încercând să îndulcească și mai mult experiența, YouTube testează cu versiunea beta a aplicației pentru mobil o versiune mai imersivă a funcției, care prevede întunecarea automată a fundalului.

Declanșat automat atunci când te oprești asupra unui clip din Home Feed, modul de vizionare imersiv vine cu opțiuni suplimentare pentru activarea/dezactivarea sunetului, a subtitrărilor, salvarea în lista Wach Later și buton Next. Totodată, este adăugat și un cartonaș cu informații relevante, cum ar fi titlul clipului și numele canalului YouTube, numărul de vizualizări și vechimea clipului vizionat. Ca și până acum, atingerea imaginii deschide pagina clipului respectiv, pentru vizionare normală.

Testată deocamdată cu versiunea YouTube beta v17.10.35, noua funcționalitate ar putea fi integrată în cele din urmă cu versiunea oficială a aplicației. Deocamdată, tot ce putem spune este că modificările testate cu versiunea YouTube beta amintesc cumva rivalul TikTok, încercând să concentreze experiența de vizionare într-o singură listă de conținut, în care utilizatorii pot sări cu un singur gest de la un clip la altul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult