YouTube va ascunde numărul aprecierilor negative lăsate cu butonul Dislike

Autor: Aurelian Mihai 31.03.2021
YouTube va ascunde numărul aprecierilor negative lăsate cu butonul Dislike

YouTube testează mai multe variante de interfață care ascund numărul aprecierilor negative lăsate cu butonul Dislike.

Deși promit că nu vor elimina cu totul butonul Dislike, administratorii YouTube testează deja mai multe variante de interfață care ascund numărul aprecierilor negative lăsate clipurilor video publicate. Argumentul este acela că funcționalitatea este deseori abuzată, prin derularea unor veritabile campanii de „bombardare” cu aprecieri negative, menită să discrediteze anumite categorii de conținut și autori. YouTube dă asigurări că aprecierile negative vor fi contorizate în continuare, doar că numărul exact va fi cunoscut doar pentru administratorul canalului respectiv.

youtube dislike

Totuși, există și destule argumente în favoarea afișării numărului de aprecieri pozitive și negative. Spre exemplu, proporția acestora în general este un foarte bun indicator pentru conținut de calitate îndoielnică, clipuri din categoria SPAM, dezinformări sau care încalcă regulile comunității YouTube.

YouTube precizează că testul vine ca un răspuns la feedback-ul primit din partea creatorilor de conținut, deranjați de abuzarea butoanelor Like și Dislike. Totodată, administratorii YouTube spun utilizatorii vor putea folosi în continuare butonul Dislike pentru a trimite feedback către autorii clipurilor respective, precum și pentru a-și forma recomandările primite în feed-ul YouTube.