YouTube va cere numele real pentru comentariile postate

24.07.2012
YouTube va cere numele real pentru comentariile postate

În încercarea de a descuraja postarea de mesaje jignitoare în comentariile de pe YouTube, Google ar putea sugera utilizatorilor folosirea numelui real, asociat contului Google+.

YouTube va cere numele real pentru comentariile postate

Utilizatorii care doresc să rămână sub protecţia anonimatului vor avea posibilitatea să opteze pentru folosirea unui pseudonim, dar numai după ce răspund unui chestionar în care să explice motivele pentru care nu vor să folosească identitatea reală.

Suplimentar, YouTube va prezenta şi o listă conţinând comentariile postate în trecut, întrebând utilizatorii dacă sunt de acord să le asocieze cu numele real de utilizator. Conform reprezentanţilor companiei, prin această măsură se speră atragerea mai multor companii interesate de publicitate pe YouTube şi cineaşti, descurajaţi de modul în care unele clipuri atrag adevărate avalanşe de comentarii negative.

Pentru moment, insistenţele Google de a folosi numele real sunt limitate la utilizatori de pe teritoriul Statelor Unite şi vin cu opţiunea de a refuza această sugestie. Noua politică va fi impusă în cele din urmă pentru toate serviciile Google, ajutată fiind de creşterea numărului de utilizatori în reţeaua Google+.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult